Schabowe z serowym nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne roladki schabowe bogato nadziane serem żółtym z dodatkiem pora dla zaostrzenia smaku,ulubione mięso moich dzieci na obiad.Szybko prosto i bardzo smacznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    2 łyżki majonezu
    15 dag sera żółtego
    10 cm pora
    przyprawa do mięsa typu gyros
    1 jajko do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schabowe z serowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed zawinięciem 1. Schab rozbijamy przez woreczek foliowy aby nie ubrudzić tłuczka,posypujemy przyprawą do mięsa.Smarujemy równomiernie majonezem z jednej strony.
    Oczyszczony i umyty por kroimy na krążki,ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,por mieszamy z serem i rozkładamy na mięsie,zawijamy w ruloniki,panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Ser żółty Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować