Delikatne roladki schabowe bogato nadziane serem żółtym z dodatkiem pora dla zaostrzenia smaku,ulubione mięso moich dzieci na obiad.Szybko prosto i bardzo smacznie.
30 min
Składniki:
4 plastry schabu bez kości
2 łyżki majonezu
15 dag sera żółtego
10 cm pora
przyprawa do mięsa typu gyros
1 jajko do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Schabowe z serowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab rozbijamy przez woreczek foliowy aby nie ubrudzić tłuczka,posypujemy przyprawą do mięsa.Smarujemy równomiernie majonezem z jednej strony.
Oczyszczony i umyty por kroimy na krążki,ser żółty ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,por mieszamy z serem i rozkładamy na mięsie,zawijamy w ruloniki,panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej smażymy na oleju z każdej strony na rumiano.Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Komentarze