Schabowe z cebulą i jabłkiem

4.49 (187 ocen)

  • 60 min

Wyśmienity dla smakoszy kotletów

  • 60 min

Składniki:

  • Porcja na 4 osoby
    4 kotlety schabowe
    Mąka
    Jajka
    Bułka tarta do panierowania
    3 jabłka
    2-3 cebule( w zależności od wielkości)
    Majonez, sól, pieprz, majeranek
    Starty żółty ser
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe z cebulą i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić, posolić, popieprzyć, opanierować i usmażyć na złoty kolor. Cebulę pokroić w piórka , podsmażyć na oleju dodać starte grubo jabłka i razem przesmażyć . Doprawić solą , pieprzem, majerankiem. Kotlety ułożyć na blaszce posmarować majonezem i rozłożyć nadzienie, posypać startym serem, zapiec w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować