Schabowe z niespodzianką + gorąca bułka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieso myjemy,osuszamy.Rozbijamy dość cienko przez woreczek na cienkie płaty.
Solimy,pieprzymy. Na kazdy kawałek kładziemy po jednym plastrze sera a na ser plaster papryki.
Zawijamy jak na gołąbki i panierujemy najpierw w jaku,potem w mącę znowu w jaku i w bułce,odkładamy na talerzyk i wkładamy do lodówki na 1h (żeby nam się ulezało)
2.W tym czsie obieramy pieczarki,myjemy papryke.Na tarce o grubszych oczkach ścieramy pieczarki a papryke kroimy w drobną kosteczkę. Dusimy na patelni z niewielką ilościa oleju,soli i pieprzu.Jak nam sie to dusi to w tym czasie do malutkiej miseczki wykładamy łyzkę masła dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek i mieszamy na jednolitą papkę
3.Uduszony farsz przekładamy na głeboki talerz,dodajemy masło z czosnkiem i mieszamy. Następnie tym farszem za pomocą malutkiej łyzeczki napełniamy bułki. Każdą zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200*C (górna półka grill) na 10 - 15 minut.
4.Jak bułki sie pieką ponownie rozgrzewamy olej na patelni i smażymy nasze roladki z obu stron na bardzo wolnym ogniu,żeby w środku ładnie doszły- na złoty kolor
Na talerz wykłdamy gorącą bułkę dodajemy kotlet , ulubioną surówkę i gotowe.
Komentarze