Kotlety schabowe z mięsem mielonym pod pierzynką serową

4.5 (198 ocen)

Kotlety schabowe obłożone farszem z mięsa mielonego i pieczarek otulone żółtym serem to fajny sposób na pyszny obiadek.

Składniki:

  • 8 szt schabowych,8 plasterków sera żółtego, 40 dkg mielonego wieprzowego ,cebula,przyprawy sól,pierz,przyprawa do mielonego,czosnek granulowany, olej do smażenia, tarta bułka.mąka,2 jajka,
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przekąski

Kotlety schabowe z mięsem mielonym pod pierzynką serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym rozbić natrzeć solą ,pieprzem i czosnkiem granulowanym .Zostawić na 15 min .Jajka rozbełtać, mąkę wsypać do miski do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą.Kotlety obtaczać w mące następnie w jajku i w tartej bułce. Smażyć na złoty kolor z oby dwu stron na gorącym oleju.
    Kotlety układamy do żaroodpornego naczynia lekko wysmarowanego tłuszczem.
  • 2. Mielone podsmażamy z cebulką pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone i podsmażone pieczarki doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz przyprawą do mielonego mieszamy.Tak przygotowany farsz nakładamy na kotlety nakrywamy plasterkami sera i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera około 20 - 25 min.piekarnik nagrzany do 180 stopni.
    Kotlety można również dać na patelnie i piec na lekkim ogniu pod przykryciem do rozpuszczenia sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować