Schab Rubinstein

4.5 (146 ocen)

Schab jest robiony według pomysłu Neli Rubinstein.

Składniki:

  • - 1,5 kg schabu bez kości
    - 2 cytryny
    - 1 duża cebula
    - 2-3 łyżki oleju
    - sól
    - 3 łyżki ziarnistej musztardy ( jak nie macie - może być zwykła)
    - 3 łyżki miodu
    - sól
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Schab rubinstein - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i starannie osuszamy. Nacieramy je oliwą i solą, Cytryny kroimy w cienkie plasterki- jedną kładziemy na spód naczynia. Cebulę, także kroimy w cienkie plasterki i połowę układamy razem z cytrynami. Na wierzch kładziemy znów cytrynę i drugą połowę cebuli. Wszystko razem wkładamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. W tym czasie wyjmujemy nasz schab z lodówki, wyrzucamy cytrynę i cebulę i nacieramy go dokładnie sosem powstałym z wymieszania musztardy i miodu. Schab wrzucamy na bardzo gorący tłuszcz- żeby białko się szybko scieło. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na godzinę, Potem wyłączamy piekarnik i zostawiamy jeszcze 10-15 minut w gorącym piekarniku. Schab można jeść na ciepło i na zimno- do kanapek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.99 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie
schab biały

4.99 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Schab biały

bieniaszka Doskonała domowa wędlina. 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować