Schab po bałkańsku

4.5 (178 ocen)

  • 60 min

Ciekawe połączenie dużej ilości warzyw i schabu, u nas podawane z ryżem, ale smakuje równie wyśmienicie z pajdą domowego chleba, ziemniakami i każdym rodzajem kaszy. Można by się pokusić o wykonanie plenerowe tego dania i weekendowe pichcenie w kociołku, bo biesiadowanie i wspólne jedzenie to idealn

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki dla 6 osób:

    - 1 kg schabu bez kości
    - pęczek cebuli dymki, biała i zielona część
    - 2 cebule
    - 3 ząbki czosnku
    - 1 czerwona papryka
    - 3 średnie pomidory lub 1 puszka pomidorów
    - 40 dag pieczarek
    - 3 ogórki kiszone
    - sól
    - pieprz
    - słodka i ostra papryka
    - 1/2 szklanki pomidorowej passaty
    - bulion

Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab po bałkańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab pokrojony w plastry. Dodajemy kolejno pokrojone warzywa: cebulę zwykłą i dymkę, pieczarki, paprykę, ogórki, pomidory, czosnek oraz przyprawy, podlewamy bulionem. Mieszamy i dusimy do miękkości, czekamy aż sos się zredukuje. Doprawiamy do smaku, podajemy posypane zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować