Schab pieczony ze śliwką i morelą

4.49 (179 ocen)

Pyszny schab z morelami i śliwką

Składniki:

  • Świąteczny schab z morelami i śliwką
    SKŁADNIKI:
    schab b/k -1,5 kg
    morele suszone - 15 dkg
    śliwki suszone- 15 dkg
    tymianek -1 łyżka
    czosnek granulowany -1 łyżka
    sól i pieprz
    olej - 5 łyżek

Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Schab pieczony ze śliwką i morelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać, osuszyć.
  • 2. Do miski wlać olej, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać.
  • 3. Za pomocą pędzelka do smarowania, posmarować dobrze schab,odstawić najlepiej na całą noc.
  • 4. W schabie długim i wąskim nożem zrobić dwa otwory, jeden koło drugiego, w jeden otwór włożyć śliwki w drugi morele, włożyć schab do rękawa do pieczenia, spiąć dobrze rękaw.
  • 5.
    Przełożyć schab na brytfannę, piec 60 minut 190 stop.
  • 6. Po tym czasie, rozciąc rękaw i piec jeszcze około 25 minut, do zrumienienia schabu :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morele Schab Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować