Schab pieczony w sosie pomidorowym

4.5 (152 ocen)

  • 4 godz. 20 min

Doskonały na obiad...

  • 4 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    pół szklanki keczupu łagodnego
    pół szklanki wody
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka musztardy
    5 liści laurowych
    1 łyżka ziół prowansalskich
    sól morska
    pieprz świeżo zmielony
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pieczony w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab przed pieczeniem 1. Schab myjemy, osuszamy i kroimy na jedno-centymetrowe plastry.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym ( w tym, w którym będziemy piec ).
    Z pozostałych składników przygotowujemy zalewę: wszystko dokładnie mieszamy i zalewamy plastry schabu. Wkładamy na ok. 4 godziny do lodówki.
  • schab w piekarniku 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wkładamy mięso i pieczemy ok. 1,5 godziny.
    W połowie czasu pieczenia odwracamy plastry mięsa na drugą stronę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować