Schab pieczony w siatce

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Siatka daje nam to że schab uformuje nam wędlinę i dobrze będzie się kroiła po upieczeniu. Jest pyszna bez dodatków, ale na świąteczny stół podajemy ją z chrzanem i ćwikłą bądź musztardą. Polecam!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • * kg schabu bez kości
    * łyżka majeranku
    * łyżka czerwonej mielonej słodkiej papryki
    * łyżka soli
    * 5 ząbków czosnku
    * dodatkowo ulubione przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab pieczony w siatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek rozetrzeć z solą, kilka plasterków zostawić do włożenia do siatki. Dodać pozostałe przyprawy i dokładnie natrzeć schab. Można dodać łyżeczkę oliwy. Tak przygotowane mięso odstawić pod przykryciem do lodówki na około trzy godziny. Włożyć schab do siatki, wrzucić kilka plasterków czosnku, zawiązać. Mięso włożyć do rękawa, piec około godzinę dwadzieścia minut w 180 stopniach. Od razu po upieczeniu wyciągnąć z worka, odstawić na półmisek do całkowitego wystygnięcia, kroić na plasterki. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować