Schab pieczony w rękawie

4.5 (194 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Pyszny schabik do obiadu do kanapek bez konserwantów....

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • kawałek schabu w całości
    rękaw do pieczenia
    1 łyżka musztardy
    Marynata:
    4 ząbki czosnku ( rozgnieść lub pokroić drobniutko)
    1 łyżeczka tymianku
    2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
    1 łyżeczka przyprawy do grilla
    1/4 szklanki oliwy z oliwek
    sól / pieprz ( według uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab pieczony w rękawie 1. Schab opłukać ponacinać "w jodełkę" i po-nakłuwać oraz natrzeć musztardą.
    Wszystkie składniki marynaty wymieszać.
    Natrzeć marynatą schab i zawinąć do rękawa wstawić do lodówki na ok. 48 h.
    Wkładamy do piekarnika na ok. 75 min grzanie góra/ dół temp. ok 180 st.
    Rozcinam rękaw ustawiam termoobieg z przypiekaniem temp. 190 st. na ok.10-15 min

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować