Schab pieczony w marynacie

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Delikatne i kruche mięsko, idealna domowa wędlina.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    marynata:
    2,5 łyżki sosu sojowego ciemnego
    2 płaskie łyżki pikantnej musztardy
    1/3 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta ostrej papryki
    1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
    1/3 łyżeczki majeranku (opcjonalnie)
    1 szklanka bulionu warzywnego w temperaturze pokojowej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki

Schab pieczony w marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać. Schab umyć, dokładnie osuszyć, wysmarować porządnie marynatą, delikatnie włożyć do woreczka do pieczenia, woreczek zawinąć, wsadzić do lodówki na około 12 godzin. Po tym czasie do woreczka wlać bulion. Mięso wraz z woreczkiem przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec około 70 minut w temperaturze 200 stopni. Na około 20 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię z wierzchu, by mięso ładnie się przyrumieniło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować