Schab parzony

4.47 (158 ocen)

Do tego przepisu można wykorzystać równieżkarkówkę lub filet z kurczaka.Jest bardzo dobry na zimno i na gorąco.

Składniki:

  • ok 2 kg schabu
    - 2 litry wody
    - ok. 6 łyżek przypraw (swoje ulubione przyprawy wymieszać – sól, pieprz, wegeta, zioła, papryka słodka, ostra i.t.p.)
    - 4 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.47 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Schab parzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W schab wetrzeć przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Odstawić na 24 godz. Na drugi dzień wodę zagotować, i do wrzątku włożyć schab na 40 min. NIE GOTOWAĆ! W czasie parzenia się schabu gaz pod garnkiem musi być wyłączony a garnek przykryty pokrywką. Po tym czasie wyciągnąć mięso, zagotować jeszcze raz tą samą wodę, wyłączyć gaz i ponownie parzyć schab przez pół godz. Wyjmujemy mięso, po ostygnięciu wędlina jest już gotowa.
    ~ SMACZNEGO ~
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować