Schab nadziewany z sosem sliwkowym na bazie czerwonego wina

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Idealny do podania na zimno i na cieplo

  • 3 godz.

Składniki:

  • Schab bez kości 700g
    Śliwki suszone 200g
    Wino czerwone wytrawne 200ml
    Majeranek 10g
    Czosnek 50g
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab nadziewany z sosem sliwkowym na bazie czerwonego wina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć ,oczyścić.
  • 2. Natrzeć mięso solą, zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem, odstawić na godzinę do lodowki
  • 3. Śliwki namoczyć winie
  • 4. Nie rozcinajac mięsa zrobić otwór wzdloz włókien, następnie częsć śliwek włożyć dosyć ciasno.
  • 5. Mięso włożyć do rękawa, pieczemy w temperaturze 180° przez 60 mim , jeżeli będzie potrzeba czas przedłożyć.
  • 6. Sos ;
    Wytopiony sos z mięsa przelać do rondelka , dodać śliwki z winem, przyprawy do smaku. Całość gotować do zredukowania alkoholu. Zblendowac i ustalić konsystencję sosu dolewając wody.
  • 7. Schab wyporcjowac , polać sosem i udekorować świeża pietruszka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować