Schab na ostro w czarnej kawie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 35 min

Bardzo lubię gotować, tym bardziej że mój mąż i syn uwielbiają jeść. To danie robię na różne imprezy oraz święta. Nie jest trudne i wszystkim smakuje.

  • 1 godz. 35 min

Składniki:

  • ● 1,5 kg schabu bez kości
    ● 2-3 cebule
    ● mała główka czosnku
    ● 10 dag masła
    ● czubata łyżka mąki pszennej
    ● szklanka mocnej kawy bez fusów
    ● łyżeczka majeranku
    ● łyżeczka oregano
    ● sól
    ● pieprz

Schab na ostro w czarnej kawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab na ostro w czarnej kawie 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w dużą kostkę. Cebule
    i czosnek obieramy, drobno
    kroimy.
  • Schab na ostro w czarnej kawie 2. Na rozgrzanym maśle porcjami
    rumienimy mięso. Na tym
    samym tłuszczu szklimy cebulę
    i czosnek. Wsypujemy mąkę,
    robimy zasmażkę. Wlewamy
    pół szklanki wody i kawę. Podgrzewamy
    i wlewamy jeszcze
    pół szklanki wody. Mieszamy.
  • Schab na ostro w czarnej kawie 3. Wkładamy mięso. Doprawiamy
    solą, pieprzem, majerankiem
    i oregano. Dusimy godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy