Schab faszerowany makaronem i 2 serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy, a następnie porządnie natrzeć płaty mięsa z obu stron.Odłożyć do lodówki.
2.Makaron ugotować do miękkości i porządnie odcedzić i delikatnie przestudzić. Przełożyć do miski. Dodać pokrojone na małe kawałki sprawione papryki. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać drobno. Połączyć z zawartością miski. Dodać tartą mozzarellę. Fetę pokruszyć w palcach i dodać do miski. Składniki farszu dobrze wymieszać.
3. Na płatach mięsa ułożyć obficie farsz i zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami.
4.Piekarnik rozgrzać do 200st. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony aby je "zasklepić". Następnie przełożyć roladki do naczynia do zapiekania i piec około 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Komentarze