Schab faszerowany makaronem i 2 serami

0 (0 ocen)

Powiem Wam tylko,że smakuje wspaniale:) przekonajcie się sami:)))

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    2 łyżki drobnego makaronu ( ja użyłam malutkich kolanek)
    1 duża gałązka natki
    1/8 czerwonej papryki
    1/8 żółtej papryki
    2 łyżki tartej mozzarelli
    2 łyżki fety w ziołowej zalewie
    1/2 łyżeczki przyprawy do grilla
    1/2 łyżeczki różowej soli himalajskiej
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab faszerowany makaronem i 2 serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy, a następnie porządnie natrzeć płaty mięsa z obu stron.Odłożyć do lodówki.
  • składniki farszu 2. Makaron ugotować do miękkości i porządnie odcedzić i delikatnie przestudzić. Przełożyć do miski. Dodać pokrojone na małe kawałki sprawione papryki. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać drobno. Połączyć z zawartością miski. Dodać tartą mozzarellę. Fetę pokruszyć w palcach i dodać do miski. Składniki farszu dobrze wymieszać.
  • farsz nałożyć na mięso 3. Na płatach mięsa ułożyć obficie farsz i zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami.
  • mięso piec w piekarniku 4. Piekarnik rozgrzać do 200st. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony aby je "zasklepić". Następnie przełożyć roladki do naczynia do zapiekania i piec około 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Makaron Mozzarella Papryka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować