Schab duszony w młodej kapuście

4.92 (173 ocen)

Proste i smaczne :)

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1 główka młodej kapusty
    3 pomidory
    pęczek koperku
    sól, pieprz
    mąka
Wystaw ocenę:

4.92 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić, oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
  • 2. Usmażony schab podlać w szklanką wody, dodać poszatkowaną kapustę, obrane i pokrojone w kostkę pomidory i posiekany koperek. Całość oprószyć solą i pieprzem i dusić około 15 minut pod przykryciem, a potem odkryć, doprawić do smaku i smażyć do odparowania nadmiaru płynów. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować