-ok.1,50 kg. schabu-(pokrojonego na kotlety)
-2 cebule-(pokrojone w talarki)
-ok.15 dkg.sera twardego w plasterkach-(tyle ile plastrów schabu)
-plasterki boczku, albo jakiejś wędliny
-majonez, olej, 2 kostki rosołowe.
Schab zapiekany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rosołki rozetrzeć z 1/2 szklanki oleju, w misce. Włożyć kotlety wymieszać i odstawić na pół godziny.
Blachę z piekarnika, posmarować olejem. Poukładać krążki cebuli,tyle ile jest kotletów.Poukładać na cebuli kotlety.Na każdym, krążek cebuli,boczek i plasterek twardego sera. Na serze rozsmarować po czubatej łyżeczce majonezu.Piec w nagrzanym piekarniku, ok.45min. w 175*.Można tak postąpić z karczkiem,filetami z kury, albo innym mięsem.
Komentarze