Schab z warzywami

4.49 (192 ocen)

Przedstawiam najlepszą wersję schabu, jaką dotąd jadłam. To bardzo proste, smaczne, tanie i rozgrzewające danie, w sam raz na zimowe dni. Dużo warzyw, dużo mięsa. Pysznie smakuje z wszystkimi rodzajami kasz lub z frytkami.

Składniki:

  • 400g schabu
    3 cebule
    2 czerwone papryki
    2 duże marchewki
    pietruszka
    250g pieczarek
    1,5 szklanki bulionu warzywnego
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki przyprawy do gulaszu
    olej, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, pieczarki, paprykę i schab kroimy w kostkę.
  • 2. Marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • 3. Na patelni podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy obsypany przyprawą schab i smażymy 10 minut.
  • 4. Dodajemy paprykę i pieczarki. Podsmażamy 10 minut.
  • 5. Dodajemy marchew i pietruszkę. Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Danie należy obficie przyprawić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować