Schab z sosem i paprykowym purée - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso nacieramy pieprzem. Smażymy na 2 łyżkach margaryny. Kotlety wyjmujemy i oprószamy solą. Sos: do tłuszczu po smażeniu wlewamy wino. Zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną. Zagotowujemy. Doprawiamy.
2.Purée: z papryk usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w małą kostkę. Dusimy 5 minut w 500 ml wrzątku z 1/2 łyżeczki soli. Dodajemy mleko, resztę margaryny i koncentrat. Zdejmujemy z ognia i mie-
szamy z purée. Doprawiamy i wsypujemy bazylię.
Porady
Rady redakcyjnej kucharki Krystyny
Mięso oprószone pieprzem warto włożyć na ok. godzinę do lodówki.
Komentarze