Schab z sosem grzybowym i kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijamy,przyprawy mieszamy z oliwą i smarujemy kotlety z obu stron.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy chwilę,następnie przekładamy do garnka.
Dodajemy litr wody,kostki rosołowe i dusimy.
Grzyby wcześniej namaczamy,kroimy na kawałki i dodajemy
do garnka z kotletami.
Pod koniec duszenia ,gdy mięso będzie miekkie dodajemy kilka
suszonych pomidorów.
Mąkę rozrabiamy z wodą i dodajemy do sosu.Jeszcze chwilę gotujemy
aż sos będzie w miarę gęsty.Dodajemy do sosu słodka śmietankę.
Kaszę gryczaną gotujemy wg.opisu na opakowaniu przekładamy
do miseczki w kształcie serca.Następnie kaszę wykładamy z miski na talerz
dodając porcję schabu,polewamy sosem.Posypujemy natką pietruszki.
Smacznego.
Komentarze