dowolna ilość schabu
masło extra
przyprawa uniwersalna
kolorowy pieprz
oraz
2 listki laurowe
4 ziarenka ziela ang.
sól lub przyprawa uniwersalna
pieprz kolorowy, czosnek do smaku
Dodatkowo
duszona marchewka i ewentualnie ziemniaki
Schab z rękawa foliowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku zagotować wodę z listkiem laurowym, zielem ang., solą lub przyprawa uniwersalna i pieprzem.
Schab pokroić w grubsze plastry, przyprawić solą lub przyprawa uniwersalna i pieprzem, czosnkiem, każdy z nich przykryć cieniutkim plastrem masła i składać plastry w całość, aby przywrócić stan pierwotny jak przed krojeniem.
Włożyć do rękawa foliowego, zawiązać i włożyć do wrzątku. gotować do miękkości ok. 1 godziny. Pozostawić w wywarze do wystudzenia.
Potem otworzyć rękaw, sos z rękawa wykorzystać do polania mięsa.
Podać z duszoną marchewką.
Komentarze