Schab z cebulą

5 (196 ocen)

  • 10 min

pyszne i aromatyczne danie dla smakoszy cebuli

  • 10 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    2 cebule
    przyprawy
    bułka tarta
    mąka
    jajko
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schab z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Mięso rozbijamy, przyprawiamy, obtaczamy w mące , jajku i bułce tartej.
  • wrzucamy cebulę pod koniec smażenia aby się zeszkliła 2. Smażymy na wolnym ogniu. Pod koniec smażenia wrzucamy pokrojoną w plasterki cebulę i smażymy do zeszklenia.
  • schab 3. Wszystko wkładamy do szkła żaroodpornego i przykrywamy aby kotlety przeszły smakiem cebuli.

Porady

Warto pozostawić kotlety w szkle na 15 minut ,aby przeszły aromatem cebuli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować