Schab z ananasem i porem w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso, umyć osuszyć. Pokroić na plastry a następnie na paski. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do miski włożyć drobno posiekany czosnek oraz imbir (może być mielony). Dodać sos sojowy, wymieszać. Mięso włożyć do marynaty, przykryć i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
2.Po tym czasie paski schabu wrzucić na rozgrzany olej. Por umyć, pokroić w cienkie plastry,dorzucić do mięsa. Smażyć do miękkości. Ananasa osączyć z syropu, pokroić w kostkę.
3.Syrop z osączenia ananasa wlać do rondelka, dodać miód, musztardę i śmietankę. Gotować,aż sos zgęstnieje. Następnie mięso zalać sosem i dodać ananasa. Schab podawać z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego!
Komentarze