Schab z ananasem

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

smaczne danie mięsne

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g schabu bez kości
    1 puszka ananasa
    3 kawałki papryki konserwowej
    4 szalotki
    1 szczypta pieprzu kajeńskiego
    sól
    pieprz czarny
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    2 łyżeczki mąki
    2 łyżki masła klarowanego
    4 łyżki gęstej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na cieniutkie kotlety, a następnie pokroić je w paski.
    Oprószyć solą i czarnym pieprzem, papryką słodką oraz mąką i wymieszać, aby mięso
    było dokładnie obtoczone w przyprawach i mące.
    W rondlu rozgrzać masło i podsmażyć szalotki pokrojone w kosteczkę.
    Dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.
    Zalać zalewą z ananasa, dodać pieprz kajeński, pokrojonego w kostkę ananasa oraz pokrojoną paprykę
    konserwową. Doprawić solą.
    Przykryć rondel pokrywą i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Wlać śmietanę i już nie gotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować