Schab w sosie pomidorowo-pieczarkowym

4.5 (143 ocen)

Wariacja na temat schabowych.

Składniki:

  • 600 g schabu
    olej
    20 dag pieczarek
    łyżka koncentratu pomidorowego
    cebula średnia
    słodka papryka
    sól i pieprz
    oregano
    majeranek


Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie pomidorowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojony na kotlety schab przyprawiam, obsmażyłam na patelni z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Pieczarki kroimy w grube plastry a cebulę w piórka.Pieczarki wrzucamy na patelnię na której rozpuściliśmy łyżkę masła. Podsmażamy,zdejmujemy z patelni i przekładamy do rondla.Podsmażamy cebulkę ale nie dopuszczamy do zrumienienia się .Przekładamy do pieczarek. Koncentrat pomidorowy wlewamy do rondla,dolewamy szklankę wody i zagotowujemy .Wkładamy obsmażone kawałki mięsa, przyprawiamy i dusimy do miękkości.Trzeba co jakiś czas lekko zamieszać,gdyż sosik szybko gęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować