Schab w sosie musztardowym

4.47 (145 ocen)

  • 40 min

Miękkie i delikatne mięsko, z wyraźnym i nieco ostrym sosem

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dag schabu lub szynki
    Cebula
    3 łyżki oleju
    1 kostka rosołowa
    ½ szklanki śmietany
    1 łyżka mąki pszennej
    3 łyżki musztardy
    Liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    2 ziarenka pieprzu
Wystaw ocenę:

4.47 (145 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Schab w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm i lekko rozbić. Każdy kawałek posolić i popieprzyć. W brytfance rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i chwilkę podsmażyć następnie dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę, podlać szklanką wody, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie i pieprz. Całość dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 30-40 min. Następnie w kubeczku zmieszać mąkę ze śmietaną i musztardą, rozrobić z odrobiną zimnej wody i wlać do mięsa. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować