można powiedzieć, że jest "wielofunkcyjna" - jako ozdoba stołu, dekoracja jedzenia i oczywiście jako dodatek do świątecznych potraw jest świetna do podjadania :)
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
- talerzyk plastikowy: 1 sztuka
- waciki do twarzy: 10 sztuk
- rzeżucha (nasionka -1 paczka): 1 sztuka
Rzeżucha na wielkanocnym stole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rzeżucha wyhodowana na wacikach może służyć do zdobienia świątecznego stołu - waciki możemy umieszczać w świeczniczkach, puzdereczkach, naczynkach, skorupkach jaj - a rzeżuchę przy okazji jedzenia możemy skubać i podjadać. :)
2.Na talerzyku ułóż waciki i wlej odrobinę wody, tak by były wilgotne. Na każdym krążku wysyp gęsto nasiona. Umieść na parapecie okiennym.
3.Podlewaj codziennie - delikatnie, nie zalewaj. Rzeżucha potrzebuje około 3 dni by wyrosnąć do około 2 cm.
Komentarze