Rzodkiewkowy eden - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka ugotować na twardo,
ryż ugotować według przepisu na opakowaniu,
cebulę pokroić w kostkę,
ogórka pokroić w kostkę,
seler odsączyć i pokroić na mniejsze paski,
pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i podsmażyć na patelni nie dodawając oleju,
rzodkiewkę zetrzeć na tartce na grubych oczkach
2.ułożyć składniki warstwami według następującej kolejności
1) jajka
2) ryż paraboliczny
3) ketchup (polać po ryżu)
4) cebula
5) ogórek konserwowy
6) majonez (posmarować po ogórkach)
7) ryż paraboliczny
8) seler konserwowy
9) ketchup (polać po selerze)
10) pierś z kurczaka
11) majonez (posmarować pierś)
12) rzodkiewka
Komentarze