Rzodkiewka gotowana z masełkiem i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tak naprawdę pierwszy raz jadłam taką gotowaną rzodkiewkę jest naprawdę pyszna .I robi się szybko

  • 20 min

Składniki:

  • rzodkiewka 2 pęczki
    sól do smaku
    cukier 1 łyżeczka
    masło
    słonecznik łuskany
    szczypiorek

Rzodkiewka gotowana z masełkiem i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.












    Z rzodkiewek odrywamy liście zostawiamy środki i ogonki.

    Rzodkiewki myjemy wkładamy do garnka dodajemy sól i cukier zagotować .
    Gotujemy w zależności od wielkości około 10 minut.
    Słonecznik prażymy na suchej patelni.
    Odsączone rzodkiewki polewamy rozpuszczonym masłem posypujemy pestkami słonecznika i posiekanym szczypiorkiem .

    POLECAM!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy