Ryżowe krokieciki z truskawkami, avocado i krewetkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska, bez gotowania.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki (ugotowane): 6 sztuk
    - truskawki: 3 sztuki
    - avocado: 0.5 sztuki
    - sałata lodowa: 20 gramów
    - papier ryżowy: 6 sztuk
    - sos sojowy: 20 mililitrów

Ryżowe krokieciki z truskawkami, avocado i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, dzielimy na ćwiartki. Avocado obieramy, kroimy w półplasterki. Sałatkę lodową kroimy na paseczki.
  • krokieciki 2. Papier ryżowy ukłądamy na desce, moczymy ciepłą wodą. Na zmoczonym papierze układamy 2 cząstki truskawki, trochę posiekanej sałaty, kawałek avocado i krewetkę. Papier ryżowy zwijamy tak, jak naleśnik na krokieta, odkłądamy na talerzyk.
  • 3. Podajemy z sosem sojowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy