ryżowe kotlety z cukinią, kalafiorem, marchewką, chilli

4.5 (187 ocen)

są pyszne takie kotlety i na ciepło ale też i na zimno np. z sosem czosnkowym...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ryż 1 szklanka, marchew 1 duża, kalafior 1 ćwiartka, cukinia 1 średnia, jajka 1 sztuka, cebula podsmażona 1 sztuka, bułka tarta 1,5 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, chili pieprz cayenne 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Ryżowe kotlety z cukinią, kalafiorem, marchewką, chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. cukinię opłukać, pokroić na mniejsze kawałki i w rozdrabniaczu na tarczy wiórki zetrzeć i posypać ciut solą....marchew i kalafior ugotować i odlać z wody
  • etap przygotowania 2. rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.
  • etap przygotowania 3. z osolonej cukinii odcisną nadmiar soku i dodać do miski, dodać jajko, chilli cayenne, kucharka i zeszkloną na 1 łyżce pokrojoną cebulą
  • etap przygotowania 4. dodać ryż ugotowany najlepiej dzień wcześniej, dodać bułki tartej tyle aby masa była zwarta /mi wyszło ok.1,5 szklanki/, wsypać koperek i wszystko dobrze wyrobić jak na mielone mięsne kotlety.
  • etap przygotowania 5. na gorącym mocno oleju smażyć na rumiano kotlety i odkładać na ręcznik papierowy.
  • kotlety są pyszne i polecam... 6. kotlety są pyszne i polecam smacznie...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Cukinia Kalafior Marchewka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować