Ryżowa z koperkiem

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest nieskomplikowana, niedroga i smakuje wiosną.

Składniki:

  • woreczek ryżu
    2 ogórki
    5 jajek
    1/2 pęczka koperku
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ryżowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko, jajka na twardo. Studzimy.
  • 2. Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko solimy, odstawiamy na 10 minut, następnie odciskamy.
  • 3. Koperek myjemy, osuszamy
    i siekamy. Jajka obieramy
    i kroimy w kostkę.
  • 4. Do ryżu dodajemy ogórka, jajka i koperek. Doprawiamy i mieszamy z majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ogórek Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować