Ryżowa wariacja z owocami morza

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Moje ulubione, kolorowe danie

  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż długoziarnisty woreczki: 2 sztuki
    - mrożone owoce morza: 1 opakowanie
    - filet z kurczaka podwójny: 1 sztuka
    - Papryka czerwona świeża: 1 sztuka
    - cebula: 2 sztuki
    - groszek mrożony: 0.5 opakowania
    - pieprz: 1 szczypta
    - curry: 1 szczypta
    - sos sojowy: 1 łyżka

Ryżowa wariacja z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryżowa wariacja z wocami morza 1. Ryż gotujemy na wolnym ogniu ok 15 min. Fileta z kurczaka kroimy w drobną kostkę, podsmażamy wraz z jedną cebulą na patelni.Dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Groszek delikatnie blanszujemy. Owoce morza podsmażamy, dodajemy cebulę oraz drobno pokrojoną paprykę. Całość jeszcze przez chwilę smażymy na małym ogniu. Dodajemy ryż, groszek oraz fileta z kurczaka. Doprawiamy solą, pieprzem, curry oraz sosem sojowym.
    Wszystko razem mieszamy i aby potrawa była gotowa - podsmażamy całość jeszcze ok 5 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy