RYŻ Z JAJKIEM I KREWETKAMI

4.5 (157 ocen)

  • 35 min

nic dodać nic ująć...

  • 35 min

Składniki:

  • krewetki tygrysie (u mnie mrożone, obrane bez głów i z ogonkiem)
    olej do smażenia
    1/2 szkl ryżu
    2 szkl wody
    kostka warzywna
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
    szczypiorek
    ząbek czosnku
    jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z jajkiem i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni doprowadź do wrzenia wodę, wrzuć kostkę warzywną, a kiedy się rozpuści wsyp ryż.
    Co jakiś czas delikatnie przemieszaj.
    Kiedy ryż wchłonie wodę podlej go raz jeszcze i dodaj przecier. Kiedy zrobi się miękki dodaj szczypiorek i jajko. Podsmaż aż jajko się zetnie.
    W garnuszku podgrzej olej. Na gorący tłuszcz wrzuć krewetki. Piecz aż zrumienią się z każdej ze stron.
    Podawaj razem na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować