Ryż z botwinką na ciepło

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubimy botwinkę i dlatego to pyszne proste i szybkie danie ;)

  • 30 min

Składniki:

  • botwinka 1 pęczek
    cebula biała 1 szt
    czosnek 2 ząbki
    por 1 kawałek
    marchew 1 szt
    bulion 1/2 szklanki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    koperek
    20 dkg ryżu

Ryż z botwinką na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu
  • 2. Botwinkę myjemy i drobno kroimy łodyżki i liście.
    Marchewkę ścieramy na tarce.
    Cebulę i por kroimy .
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy cebulę i czosnek podsmażamy .
    Do cebuli dodajemy warzywa podsmażamy chwilę .Wlewamy część bulionu chwilę gotujemy doprawiamy pod koniec dodajemy ryż mieszamy jeżeli trzeba wlewamy jeszcze trochę bulionu .podgrzewamy
  • 4. Podajemy na ciepło posypujemy koperkiem .


    POLECAM!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy