Ryż z żołądkami drobiowymi

4.51 (152 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni dominikańskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - żołądki drobiowe: 90 dekagramów
    - ryż: 4 szklanki
    - woda: 6 szklanek
    - olej: 5 łyżek
    - pasta pomidorowa: 4 łyżki
    - zielona papryka pokrojona w kostkę: 0.25 szklanki
    - oregano: 1 szczypta
    - ząbki czosnku roztarte: 1 łyżeczka
    - czarny pieprz: 1 szczypta
    - oliwki posiekane: 0.13 szklanki
    - seler naciowy posiekany: 0.25 szklanki
    - natka pietruszki posiekana: 1 łyżeczka
    - kolendra posiekana: 1 łyżeczka
    - tymianek: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.51 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z żołądkami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować żołądki w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu oraz oregano. Rozgrzać 3 łyżki oleju. Ugotowane i osuszone żołądki obsmażyć. Dodać paprykę, oregano, czosnek, pieprz, oliwki, seler, natkę, kolendrę i tymianek. Gdy warzywa będą podsmażone dodać pastę pomidorową. Wymieszać i zalać 7 szklankami wody. Posolić. Dodać ryż. Gotować aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty. Na koniec wmieszać pozostały olej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować