Ryż po francusku z kurczakiem w bekonowych miseczkach

0 (0 ocen)

Sposób wykonania ryżu podpatrzyłam w telewizji , dodałam swoje składniki i wyszła super pyszna potrawa . Podaję przepis na 12 miseczek bekonowych.

Składniki:

  • -1 woreczek brązowego ryżu
    - 1 filet z kurczaka
    - 1 cebula
    - sól, pieprz, estragon - do smaku
    - olej do smażenia
    - 24 plastry boczku parzonego
    - natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż po francusku z kurczakiem w bekonowych miseczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw wykonujemy miseczki.Układamy paski boczku parzonego w formie do mufinów , jeden ma być obręczą miseczki a drugi plaster spodem w jednej formie i potem analogicznie w następnych i zapiekamy około 20 min w temp. 200C.- Wykładamy na talerz jeszcze gorące wkładamy w środek folię , żeby się nie odkształciło i odwracamy do góry nogami. Zostawiamy do ostudzenia.
    W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka . Filet kroimy w kosteczkę i wrzucamy na gorący tłuszcz. Podsmażamy chwilę i dodajemy cebulę, . Kiedy cebula zbrązowieje dodajemy ugotowany ryż,mieszamy, dodajemy przyprawy i chwilę jeszcze podsmażamy. Układamy w bekonowych miseczkach i posypujemy natką do dekoracji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować