RYŻ DO MIĘSKA INACZEJ

4.49 (155 ocen)

  • 20 min

Urozmaicenie Twojego obiadu.Jesli znudziły Ci sie tradycyjnie gotowany ryz na sypko do drugiego dania,ta wersja jest dla Ciebie.Pycha jako odzielne danie!

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
    2 małe cebule
    olej do smażenia
    sól,pieprz,
    2 łyżki keczupu
    kostka bulionowa warzywna
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Ryż do mięska inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż zalewamy wodą ok.2 cm nad ryżem.Gotujemy do wyparowania wody.
  • smazymy cebulę 2. Cebule kroimy na pół,nastepnie w piórka.Podsmażamy na złoto na patelni.Przyprawiamy solą,pieprzem.
  • wszystko mieszamy 3. Kiedy cebulka się ładnie zezłoci dodajemy na patelnię ugotowany ryż,wrzucamy kostke rosołową warzywną.Wszystko mieszamy,dodajemy keczup.Razem podsmazamy ciagle mieszając,bo łatwo bedzie przywierało do patelni.
  • ryż do mięska 4. Ryż wykładamy na talerz,formujemy w stożek.Mozemy również podac w formie babeczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować