Rybne pulpeciki z mintaja

4.5 (180 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dietetyczne pulpeciki z mintaja. Pyszny obiad przygotowany w krótkim czasie zadowoli domowników.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety rybne np. z mintaja: 5 sztuk
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - jajka cale: 4 sztuki
    - pieprz czarny świeżo mielony: 2 gramy
    - przyprawa do ryb: 0.5 łyżeczki
    - gałka muszkatołowa: 0.25 łyżeczki
    - mąka typu 500-550: 0.5 szklanki
    - keczup: 4 łyżki
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - woda około: 200 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rybne pulpeciki z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty mintaja mielimy bądź drobno kroimy.
    Dodajemy jajka ,przyprawiamy pieprzem,gałka i przyprawą do ryb.
    Wsypujemy bułkę tarta tak by masa była zwięzła i dało lepić się z niej kulki wielkości orzecha.Pulpeciki obtaczamy w mące.
    W rondlu gotujemy wodę z kostka rosołową bądź gdy mamy rosół używamy jego.
    Wkładamy kolejno pulpeciki do rondla i gotujemy 10 minut. Dolewamy keczup .Zagęszczamy sos mąką wymieszaną z wodą.
    Doprawiamy pieprzem czarnym wg upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować