Rybne babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy więcej maki. Ciasto zawijamy w folie i chłodzimy w lodówce pół godziny. Następnie ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, wykrawamy kółka i wylepiamy foremki, ciasto w foremkach nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok.20-25 min w temp.170 stopni.
Nadzienie:
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostke cebule, gdy cebulka się zrumieni dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i dusimy ok.15 min. W między czasie sparzamy pomidory i obieramy ze skórki, kroimy w kostke i dodajemy do ryby i cebulki, smażymy ok 15 min aby sok z pomidorów odparował, na końcu dodajemy kukurydze i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. Przestudzony farsz nakładamy na wystudzone babeczki.
Komentarze