rybka słodko-kwaśna

0 (0 ocen)

  • 40 min

Prosty przepis i zawsze wychodzi smaczny

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kilogran fileta np sola lub miruna przyprawa do ryby 1sloik papryki konserwowej1 słoik ogórków konserwowych 2 cebule Zalewa 9 łyżek octu 9 łyżek ostrego ketchapu 1.5szklanki wody 4 łyżki cukru 0.5 szklanki oleju1 koncentrat pomidorowy

Rybka słodko-kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybke podzielic na średnie kawalki doprawic przyprawa odstawic na godzine. Obliczyć w jaju i bulce tartej po czym usmażyć na zloty kolor.
    Papryki i ogorkiu pokroić a kostki a cebulę w pół plastry. Przygotowanie zalewy; wszystkie skladniki zagotowa na małym ogniu często mieszajac. Do miski ukladamy usmazona rybę najlepiej podrobic widelcem na mniejsze kawalki a na to papryka ogorek cebule zalac gorąca zalewa odstawic do ostygniecia i wstawic do lodówki na kilka godzin

Porady

Nalepiej smakuje po 2 dniach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy