Rybka po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim warzywa do miękkości. Cebulę obrać, pokroic w piórka i również przesmażyc na oleju. Warzywa wymieszać razem z koncentratem pomidorowym.
2.Filety rozmrozic, pokroić na mniejsze kawałki i obsypać solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
3.Każdy kawałek rybki panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
4.W misce układać na przemian rybę i warzywa.
5.Przykryć i odstawić do "przegryzienia". Najlepiej na całą noc.
Porady
Do tej potrawy można użyć dowolnej ryby.
Warzyw nie doprawiamy.
Komentarze