Ryba z warzywami i kaszą gryczaną prażoną

4.5 (183 ocen)

  • 30 min

Lekki a przy tym bardzo pożywny piątkowy obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 nieduże filety rybne
    3 marchewki
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    pół puszki groszku konserwowego
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    pół łyżeczki natki pietruszki suszonej
    majeranek
    10 dag kaszy gryczanej prażonej
    vegeta, maggi do doprawienia
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z warzywami i kaszą gryczaną prażoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marchewkę zetrzeć na grubej tarce, cebule pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni roztopić masło, wrzucić cebule, czosnek następnie marchewkę- poddusić. Gdy warzywa zmiękną dosypać groszek, przyprawy i koncentrat pomidorowy.
    Na wierzchu ułożyć surowe filety rybne i dusić pod przykrywką jeszcze 10 minut. Kasze ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Porady

W trakcie duszenia warzyw można je podlać pół szklanki bulionu lub wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować