RYBA W ZIOŁACH

4.5 (155 ocen)

  • 60 min

Ryba w ziołowej panierce jest bardzo aromatyczna i delikatna.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 filety białej ryby (u mnie flądra)
    4-5 ząbków czosnku
    1 łyżka siekanego koperku
    1 łyżka siekanej natki pietruszki
    1/2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 łyżeczki majeranku
    2-3 łyżki oliwy z oliwek
    2-3 łyżki białego wytrawnego wina (opcjonalnie)
    sól, pieprz
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-00jofgy 1. Rybę oczyścić, skropić cytryną. Posolić i popieprzyć.Czosnek przecisnąć przez praskę.Zioła i czosnek wymieszać z oliwą (i winem), nałożyć na każdą rybę.Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, piec ok.30 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować