Ryba w zalewie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ten przepis mam od siostry, bardzo nam posmakował.

  • 60 min

Składniki:

  • filety rybne ok. pół kilograma
    ciasto naleśnikowe:
    2 jajka
    pół szklanki mleka
    szklanka mąki
    sól, pieprz
    zalewa:
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu 10 %
    5 łyżek cukru
    2 łyżki soli
    2 główki cebuli
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie ryby 1. Filety rybne jak mamy zamarznięte to rozmrażamy, lekko solimy.
    W naczyniu mieszamy jajka, mleko i mąkę oraz sól i pieprz na gęste ciasto naleśnikowe.
    Kawałki ryby, u mnie tym razem mintaj, obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor.
    Na zalewę gotujemy wodę z octem, cukrem i solą.
    Cebulę kroimy w piórka.
    W większej salaterce układamy rybę na przemian z cebulą, zalewamy wystudzoną zalewą, przykrywamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki by dobrze smaki przeszły.

Porady

Możemy użyć każdego rodzaju ryby którą lubimy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować