Ryba w warzywach

0 (0 ocen)

  • 20 min

Obiad tani , szybki (20 minut) , smaczny i dietetyczny

  • 20 min

Składniki:

  • 3 kawałki rozmrożonej ryby morskiej ( polecam czarniaka )
    30 dag włoszczyzny mrożonej pokrojonej w słupki
    3 woreczki ryżu
    2 łyżki masła
    1 łyżka vegety
    pieprz i zioła prowansalskie

Ryba w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wkładamy rybkę . 1. Rybę przyprawiamy vegetą i pieprzem . Na maśle podsmażamy mrożoną włoszczyznę ( 5 minut ) . Wkładamy kawałki ryby , nakrywamy włoszczyzną
    którą przyprawiamy vegetą , pieprzem i ziołami .Dusimy pod przykryciem przez 15 minut . W międzyczasie gotujemy ryż w osolonej wodzie przez 20 minut .

Porady

Można użyć dowolnej morskiej ryby . Potrawę można serwować z ziemniakami .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy