Ryba w panierce mączno-jajecznej

4.47 (171 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ulubione filety rybne
    1/2 cytryny
    kucharek
    pieprz
    przyprawa do ryb
    jajko
    mąka

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w panierce mączno-jajecznej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny, posypać kucharkiem - odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Jajko roztrzepać z odrobiną wody. Rybę panierować raz w mące, potem w jajku, mące i na koniec w jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne Mąka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować