Ryba w serowej panierce

4.5 (169 ocen)

Nie przepadam za zapachem ryby, ale smak lubię, więc postanowiłam zrobić inną niż zwykle panierkę.

Składniki:

  • -dwa płaty mrożonej ulubionej ryby
    -łyżeczka słodkiej papryki
    -sok z cytryny
    -pieprz, sól
    -olej do smażenia
    -bułka tarta, jajko
    -ok szklanki startego na drobnej tarce żółtego sera
    Dodatkowo: ryż, cebula, kostka rosołowa, przyprawy, szczypta curry.
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety odmrażamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kładziemy na folii aluminiowej. Następnie nacieramy sokiem z cytryny i przyprawami. Zawijamy folię i wstawiamy na 30-60 min do lodówki.
  • 2. Ryż gotujemy w posolonej wodzie z kostką rosołową. Na patelni podsmażamy w tym czasie cebulę. Ryż odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do cebuli. Dodajemy ulubione przyprawy i curry. Mieszamy, chwilę smażymy i zdejmujemy z ognia.
  • 3. Rybę wyjmujemy z lodówki, panierujemy w rozkłóconym jajku, żółtym serze, znowu w jajku i w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować