Ryba w sosie porowo-serowym

4.48 (196 ocen)

  • 40 min

uwielbiam ryby pod każdą postacią, poszperałam po necie i wykombinowałam sobie taki sposób na jej podanie

  • 40 min

Składniki:

  • filety rybne ( u mnie dorsz bez skóry) ale może być inny
    por biała część 1 szt.
    masło 2-3 łyżki
    ser Mascarpone 125 g
    Jogurt naturalny 100 g
    sól,pieprz biały mielony, papryka ostra(lub łagodna) do smaku
    mąka kukurydziana do obtoczenia
    olej rzepakowy do smażenia rybnych filetów
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sosy

Ryba w sosie porowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0j17l57 1. Por myjemy, siekamy drobno
  • 2. następnie podsmażamy na maśle, doprawiamy i dusimy do miękkości porów na wolnym ogniu podlewając wodą
  • image-21leiuw 3. do uduszonych porów dodajemy serek mascarpone
  • image-0q355vg 4. filety rybne oprószamy solą, pieprzem, papryką,
  • image-21ecue3 5. przyprawione filety obtaczamy w mące kukurydzienej
  • 6. smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron

Porady

usmażone filety rybne łączymy z sosem i podajemy z ziemniakami, frytkami, ryżem....

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować