Ryba po grecku dawida - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.RZYGOTOWANIE:
Marchewkę, seler,pietruszkę, cebulę myjemy, obieramy i rozdrabniamy jak macie robota to fajnie a jak nie to na tarce.Następnie warzywa podsmażamy na oleju,później podlewamy wodą, dodajemy ziele angielski, liść laurowy i dusimy pod przykryciem. Jeśli warzywa będą już miękkie( nieco al dente) dodaj koncentrat pomidorowy, a na samym końcu sok z cytryny nie wcześniej żeby nie odparował.Dopraw solą, nieco cukrem, pieprzem do smaku. Rozmrożoną rybę pokrój na mniejsze części, pozbądź się wody aby ryba nie szczelała podczas obróbki termicznej. Rybę nieco skrop z sokiem z cytryny, obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Usmażone ryby ułóż na półmisku, na to połóż marchewkę, udekoruj cytryną, szalotka jak t, am chcecie
Komentarze